Σχολή χορού Art Dance

Αrt Dance

Χοροί Πρόγραμμα Χορευτές Φωτογραφίες Σχολή Η ιστορία μας Party - Εκδηλώσεις Χάρτης Επικοινωνία Dance Videos Παιδικά τμήματα

Art Dance - Χορός σημαίνει...

Διδασκόμενοι Χοροί

Στη σχολή χορού Art Dance μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις χορευτικές τάσεις και είδη χορού. Τα μαθήματα καλύπτουν Latin χορούς, Ballroom, Salsa, Bachata, Rueda, Hip Hop, Modern Jazz, Kizomba, Musical, χορευτική γυμναστική, αργεντίνικο tango, μπαλέτο και Ελληνικούς χορούς. Τέλος, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να σας μάθουμε τη δική σας, προσωπική χορογραφία για τον τέλειο γάμο!

Ειδικά οι Latin χοροί απογειώνουν την πιο ευγενική αναπαράσταση του φλερτ με τον πιο χαριτωμένο τρόπο, αφού χορεύονται με παρτενέρ. Βελτιώνει την επικοινωνία  με το αντίθετο φύλλο και προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα με μια απέραντη ποικιλία από φιγούρες.

Αντίστοιχα, το τέλειο χορευτικό αποτέλεσμα μας δίνουν τα ζευγάρια που μπορούν να συντονιστούν, όταν το κράτημα είναι κοντινό, σε άψογη συνεργασία με την μουσική και με το χαρακτηριστικό ύφος του εκάστοτε ballroom χορού. Οι Ballroom χοροί απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν να ξεχωρίζουν.

Προσφέρεται εκπαίδευση για όλα τα επίπεδα σε ατομικά μαθήματα ή σε ομάδες.

Latin

Cha Cha
Rumba
Samba
Jive
Paso Doble
Mambo
Salsa
Merengue
Batchata

Ballroom

Tango
Fox Trot
Quick Step
Waltz
Wiennese Waltz

Salsa

Είναι για πολλούς τρόπος ζωής. Με την εκπληκτική μουσική που όταν την ακούς θέλεις μόνο να χορεύεις, ανακαλύπτεις την κρυφή σου επιθυμία να ανήκεις στο κλαμπ των χορευτών. Ζωηρή, σέξι, δυναμική, είναι μερικά από τα συνώνυμα που τη συνοδεύουν.

Ο χορός των clubs με τους δεινούς χορευτές της να δίνουν ρεσιτάλ με τις αυτοσχέδιες φιγούρες τους, προκαλούν τον θαυμασμό και ξεσηκώνουν τη διάθεση.

Bachata

Ο τρόπος που χορεύεται η bachata είναι αισθησιακός και σέξι. Με τα δικά της πολύ ιδιαίτερα και εύκολα βήματα, και τον αισθησιακό ρυθμό, είναι ένα είδος χορού που συνδυάζει ρομαντισμό και κίνηση.

Αυτοί που δεν ξέρουν να χορεύουν bachata θέλουν να μάθουν και αυτοί που ξέρουν δεν θέλουν πια να χορεύουν τίποτα άλλο. Έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στα χορευτικά πάρτυ και αν θέλεις να συμμετέχεις είναι απαραίτητο να τον γνωρίζεις.

Αθλητικός Χορός (Competitive Dance)

Τα τελευταία χρόνια, αυτό το στυλ χορού έχει έρθει να θεωρηθεί ως άθλημα, απαιτώντας υψηλά επίπεδα αντοχής και ευελιξίας. Οι αθλητές-χορευτές προετοιμάζονται να είναι σωματικά κατάλληλοι, διότι ακόμη και οι σύντομοι χοροί μπορεί να είναι σωματικά απαιτητικοί. Οι χορευτές πρέπει να εκπαιδεύονται συνεχώς για να διατηρούν και να βελτιώνουν την τεχνική τους, να εξισορροπούν τις ικανότητες, τη δύναμη και την ευελιξία.

Οι προηγμένοι χορευτές μπορούν να επιλεγούν να διαγωνιστούν σόλο, ντουέτα, τρίο, ή σε ένα μικρό χορευτικό συγκρότημα εκτός από ή αντί για μεγάλες ομάδας. Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς βοηθάει στην ενθάρρυνση της συνεχιζόμενης εξερεύνησης του χορού και η σχολή μας έχει πολύ δυνατές παρουσίες σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και συμμετοχές στο εξωτερικό. Οι αγώνες της ομάδας είναι πολύ δυνατοί και γεμάτοι ενθουσιασμό, οπότε ετοιμαστείτε να φωνάξετε την αγαπημένη σας ομάδα ή να συμμετέχετε σε αυτήν!

Hip Hop

Λατρεύετε το Hip Hop και την R’n’B μουσική σκηνή; Αυτή είναι η τάξη σας. Σας δίνει την ικανότητα να χορεύετε δυναμικά με επιδεξιότητα σε Rap ρυθμούς, ξεγελώντας τους νόμους της βαρύτητας του σώματος.

Το Hip Hop είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αλλά και απαιτητικό είδος χορού και γνωρίζει ιδιαίτερη απήχηση στο νεανικό κοινό. Οι R'n'B ρυθμοί είναι σήμερα ιδιαίτερα δημοφιλείς στα νυχτερινά clubs, κάτι που σημαίνει πως η σωστή γνώση των κινήσεων του Hip Hop είναι στα must της διασκέδασης!

Hip Hop για αγόρια

Το τμήμα Hip Hop των αγοριών είναι μια διασκεδαστική και ενεργητική τάξη που διδάσκεται από έναν άνδρα καθηγητή. Το Hip Hop ενσωματώνει δημοφιλείς "εκκεντρικές μορφές" χορού στη μοντέρνα, σημερινή μουσική. Δεξιότητες όπως απομονώσεις, επεκτάσεις, άλματα και στροφές ενσωματώνονται σε δυνατούς γρήγορους συνδυασμούς. Ο χορός Hip Hop είναι μια σκληρή, λιγότερο δομημένη μορφή χορού.

Μουσικοκινητική και Jazz για παιδιά

Η μουσικοκινητική και το παιδικό τμήμα της jazz μαθαίνουν στα παιδιά τα βασικά βήματα και τις θέσεις χορού σε σύντομους συνδυασμούς διασκέδασης. Οι χορευτές αρχίζουν να αναπτύσσουν το συντονισμό, τη μουσικότητα, την ισορροπία και τον αυτοσεβασμό, ενώ μαθαίνουν να είναι μέρος μιας ομάδας. Η τάξη περιλαμβάνει δημιουργικά τραγούδια και οι χορευτές παίρνουν μια βασική εκπαίδευση χορού με διάφορους τρόπους διασκέδασης και ευφάνταστης οικοδόμησης μιας αγάπης για τον χορό.

Tango Argentino

Όταν το πάθος κάνει διάλογο με τον χορό και η ένταση της μουσικής με την ενέργεια που απελευθερώνει το κορμί, τότε το ζευγάρι ‘ζωγραφίζει’ Tango Argentino.

Μπαλέτο

Απευθύνεται σε χορευτές με καλλιτεχνικές ανησυχίες που επιθυμούν να αγγίξουν την μαγεία του κλασικού και να κατακτήσουν τις βασικές αρχές του χορού.

Το συγκεκριμένο μάθημα ενθαρρύνει την προσωπική κίνηση του καθενός όπως προκύπτει από την ιδιαιτερότητά του.

Σύγχρονο

Έντεχνος και ιδιαίτερος χορός εξαιτίας του πολυδιάστατου χαρακτήρα του: από την χορογραφία της παρτιτούρας μέχρι την επίδραση του θεάτρου, από το μινιμαλισμό μέχρι την μπαρόκ ανάδειξη των σωματικών δυνατοτήτων και από την ομαδική χορογραφία ακριβείας μέχρι την περφόρμανς, περνάει τον χορευτή από την ευχαρίστηση της κίνησης σε άλλα επίπεδα σωματικής έκφρασης.

Ο σύγχρονος επικεντρώνεται στην ερμηνεία της μουσικής του χορογράφου. Οι κινήσεις είναι απεριόριστες, καθώς αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα του χορευτή και την πιο εσωτερική έκφραση. Αφήστε ελεύθερη την δημιουργικότητα σας να βελτιώσει τις χορευτικές σας ικανότητες με την ελευθερία του σύγχρονου χορού.

Balletone

Το balletone αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα άσκησης του σώματος που συνδυάζει τις βασικές αρχές του μπαλέτου με το pilates και τη yoga και όλα αυτά με μουσική! Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και τα μαθήματα διασκεδαστικά καθώς το balletone διαφέρει από τις συνηθισμένες ασκήσεις γυμναστικής που καταλήγουν ανιαρές, επαναλαμβανόμενες και χωρίς αποτέλεσματα.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλους και στηρίζεται σε σύντομους συνδυασμούς που εξελίσσονται με μία ροή, όμως, που αφήνει τον μαθητή να δουλέψει στα όρια δυνατοτήτων του και να τα ξεπεράσει! Οι ασκήσεις γίνονται τόσο στην όρθια όσο και στην καθιστή θέση, ενώ, παράλληλα με την μυϊκή ενδυνάμωση, ενισχύονται η ευλυγισία και η αντοχή, καθώς περιλαμβάνεται και το στοιχείο της αεροβικής. Σίγουρα, μετά από δύο μαθήματα θα δείτε με άλλο μάτι τους χορευτές κλασικού μπαλέτου!