Σχολή χορού Art Dance

Αrt Dance

Χοροί Πρόγραμμα Χορευτές Φωτογραφίες Σχολή Η ιστορία μας Party - Εκδηλώσεις Χάρτης Επικοινωνία Dance Videos Παιδικά τμήματα

Art Dance - Χορός σημαίνει...

Διδασκόμενοι Χοροί

Στη σχολή χορού Art Dance μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις χορευτικές τάσεις και είδη χορού. Τα μαθήματα καλύπτουν Latin χορούς, Ballroom, Salsa, Bachata, Rueda, Hip Hop, Modern Jazz, Kizomba, Musical, χορευτική γυμναστική, αργεντίνικο tango, μπαλέτο και Ελληνικούς χορούς. Τέλος, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να σας μάθουμε τη δική σας, προσωπική χορογραφία για τον τέλειο γάμο!

Ειδικά οι Latin χοροί απογειώνουν την πιο ευγενική αναπαράσταση του φλερτ με τον πιο χαριτωμένο τρόπο, αφού χορεύονται με παρτενέρ. Βελτιώνει την επικοινωνία  με το αντίθετο φύλλο και προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα με μια απέραντη ποικιλία από φιγούρες.

Αντίστοιχα, το τέλειο χορευτικό αποτέλεσμα μας δίνουν τα ζευγάρια που μπορούν να συντονιστούν, όταν το κράτημα είναι κοντινό, σε άψογη συνεργασία με την μουσική και με το χαρακτηριστικό ύφος του εκάστοτε ballroom χορού. Οι Ballroom χοροί απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν να ξεχωρίζουν.

Προσφέρεται εκπαίδευση για όλα τα επίπεδα σε ατομικά μαθήματα ή σε ομάδες.

Latin

Cha Cha
Rumba
Samba
Jive
Paso Doble
Mambo
Salsa
Merengue
Batchata

Ballroom

Tango
Fox Trot
Quick Step
Waltz
Wiennese Waltz

Hip Hop

Λατρεύετε το Hip Hop και την R’n’B μουσική σκηνή; Αυτή είναι η τάξη σας. Σας δίνει την ικανότητα να χορεύετε δυναμικά με επιδεξιότητα σε Rap ρυθμούς, ξεγελώντας τους νόμους της βαρύτητας του σώματος.

Το Hip Hop είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αλλά και απαιτητικό είδος χορού και γνωρίζει ιδιαίτερη απήχηση στο νεανικό κοινό. Οι R'n'B ρυθμοί είναι σήμερα ιδιαίτερα δημοφιλείς στα νυχτερινά clubs, κάτι που σημαίνει πως η σωστή γνώση των κινήσεων του Hip Hop είναι στα must της διασκέδασης!

Bachata

Ο τρόπος που χορεύεται η bachata είναι αισθησιακός και σέξι. Με τα δικά της πολύ ιδιαίτερα και εύκολα βήματα, και τον αισθησιακό ρυθμό, είναι ένα είδος χορού που συνδυάζει ρομαντισμό και κίνηση.

Αυτοί που δεν ξέρουν να χορεύουν bachata θέλουν να μάθουν και αυτοί που ξέρουν δεν θέλουν πια να χορεύουν τίποτα άλλο. Έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στα χορευτικά πάρτυ και αν θέλεις να συμμετέχεις είναι απαραίτητο να τον γνωρίζεις.

Salsa

Είναι για πολλούς τρόπος ζωής. Με την εκπληκτική μουσική που όταν την ακούς θέλεις μόνο να χορεύεις, ανακαλύπτεις την κρυφή σου επιθυμία να ανήκεις στο κλαμπ των χορευτών. Ζωηρή, σέξι, δυναμική, είναι μερικά από τα συνώνυμα που τη συνοδεύουν.

Ο χορός των clubs με τους δεινούς χορευτές της να δίνουν ρεσιτάλ με τις αυτοσχέδιες φιγούρες τους, προκαλούν τον θαυμασμό και ξεσηκώνουν τη διάθεση.

Zumbatone

Σκεφτείτε εντατική άσκηση σε ρυθμό Reggeaton και ατμόσφαιρα πάρτι. Ένα μάθημα zumbatone θέτει σε ενέργεια την καρδιά, γιατί απελευθερώνεται ενέργεια και καίτε θερμίδες. Εύκολες κινήσεις, χωρίς πολλά λόγια και δυσνόητες χορογραφίες.

Μια προπόνηση υψηλής ενέργειας, που ενισχύει την αίσθηση του ρυθμού και συντονισμού, ενώ τονώνει συγκεκριμένες ζώνες του σώματος με κινήσεις που επικεντρώνονται στα χέρια, τους κοιλιακούς, τους γλουτούς και τους μηρούς.

Για εκείνους που θέλουν να διασκεδάσουν, αλλά και να θέσουν επιπλέον έμφαση στην τόνωση και γράμμωση των μυών!

Musical

Jazz χορογραφίες σε πολύ γνωστά musical της παγκόσμιας κινηματογραφικής σκηνής. Καλλιεργεί την φαντασία, εξασκεί την ένταση της κίνησης στις εναλλαγές του ρυθμού, μας μεταφέρει το μεγαλείο της μεγάλης οθόνης μπροστά στον καθρέφτη.

Γνωστές χορογραφίες από τα ιερά τέρατα του χορού, διδάσκονται αυτούσιες όπως παρουσιάζονται στο μπρόντγουεϊ. Το χοροθέατρο ενσαρκώνεται μέσα στο δυναμικό αυτό μάθημα που καλλιεργεί τη σκηνική παρουσία των χορευτών.

Tango Argentino

Όταν το πάθος κάνει διάλογο με τον χορό και η ένταση της μουσικής με την ενέργεια που απελευθερώνει το κορμί, τότε το ζευγάρι ‘ζωγραφίζει’ Tango Argentino.

Μπαλέτο

Απευθύνεται σε χορευτές με καλλιτεχνικές ανησυχίες που επιθυμούν να αγγίξουν την μαγεία του κλασικού και να κατακτήσουν τις βασικές αρχές του χορού.

Το συγκεκριμένο μάθημα ενθαρρύνει την προσωπική κίνηση του καθενός όπως προκύπτει από την ιδιαιτερότητά του.

Kizomba

Η Kizomba ξεκίνησε από την Αγκόλα και κατέκτησε τον κόσμο, καθώς φέρνει τους δύο παρτενέρ κοντά. Είναι ένα μίγμα από Αργεντίνικο Ταγκό, Σέμπα, Ζουκ και Σάλσα.

Ο καβαλιέρος οδηγεί και η ντάμα ακολουθεί σε μη τυποποιημένα βήματα. Είναι ένας χορός που όχι μόνο συνδέει το ζευγάρι, αλλά συνδυάζει βήματα και τεχνικές από άλλους χορούς με ιδιαίτερη πρωτοτυπία.

Ελληνικοί

Μπορείτε να μάθετε όλους τους Ελληνικούς χορούς από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν κατάγεστε, τόσο τους ομαδικούς όσο και εκείνους που σας θέλουν μόνους πάνω στην πίστα.

Μάθημα που τονώνει το ομαδικό πνεύμα και μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στις ελληνικές βραδιές.

Σύγχρονο

Έντεχνος και ιδιαίτερος χορός εξαιτίας του πολυδιάστατου χαρακτήρα του: από την χορογραφία της παρτιτούρας μέχρι την επίδραση του θεάτρου, από το μινιμαλισμό μέχρι την μπαρόκ ανάδειξη των σωματικών δυνατοτήτων και από την ομαδική χορογραφία ακριβείας μέχρι την περφόρμανς, περνάει τον χορευτή από την ευχαρίστηση της κίνησης σε άλλα επίπεδα σωματικής έκφρασης.

Rueda

Πρόκειται για salsa όπου τα ζευγάρια τη χορεύουν σε κυκλική διάταξη. Κάθε φορά που ο αρχηγός της ομάδας ορίζει την αλλαγή της φιγούρας τα ζευγάρια αλλάζουν παρτενέρ και θέση στον κύκλο με συντονισμό και ταχύτητα.

Η ταυτόχρονη συνεργασία των ζευγαριών να εκτελέσουν την αυτοσχέδια χορογραφία του “σκηνοθέτη­χορογράφου” τους βρίσκει πάντα σε ετοιμότητα ενώ κάνει το χορό αυτό από τους πιο διασκεδαστικούς.

Balletone

Το balletone αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα άσκησης του σώματος που συνδυάζει τις βασικές αρχές του μπαλέτου με το pilates και τη yoga και όλα αυτά με μουσική! Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και τα μαθήματα διασκεδαστικά καθώς το balletone διαφέρει από τις συνηθισμένες ασκήσεις γυμναστικής που καταλήγουν ανιαρές, επαναλαμβανόμενες και χωρίς αποτέλεσματα.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλους και στηρίζεται σε σύντομους συνδυασμούς που εξελίσσονται με μία ροή, όμως, που αφήνει τον μαθητή να δουλέψει στα όρια δυνατοτήτων του και να τα ξεπεράσει! Οι ασκήσεις γίνονται τόσο στην όρθια όσο και στην καθιστή θέση, ενώ, παράλληλα με την μυϊκή ενδυνάμωση, ενισχύονται η ευλυγισία και η αντοχή, καθώς περιλαμβάνεται και το στοιχείο της αεροβικής. Σίγουρα, μετά από δύο μαθήματα θα δείτε με άλλο μάτι τους χορευτές κλασικού μπαλέτου!